2016. 02.

Húsz deka sampont kérek!

Meglepő, de nem Budapesten, hanem Budaörsön nyílt az ország és Kelet-Közép-Európa első olyan üzlete, ahol csomagolás nélkül árulnak mindent. Ez még nyugaton is igen ritka formája a kereskedelemnek. Megnéztük, hogyan működik a vásárlás a gyakorlatban egy ilyen helyen, és mit szólnak hozzá a vevők.

A sehol lakói

Nehéz nekikezdeni. Ugyanis még mindig mozog bennem a kisördög, hogy miért kellett szinte éppen századik születésnapján megszüntetni az Ernst Múzeumot, pontosabban az Ernst Múzeum nevű intézményt, pár évvel ezelőtt? Miért ne lett volna jó kortárs Fotográfiai Központnak ezzel az elnevezéssel, különösen, hogy az épület ugyanaz, az eredeti szecessziós felirat így olvasható, a tér adottságai hasonlóak.

Kitörni a föld alól

Gépészmérnök édesapja hatására műszaki pályára készült, majd a belsőépítészet, később a formák, a formatervezés irányába fordult. A nagy feltűnést keltett köztéri óriásszobrok alkotóját, Hervé-Lóránth Ervin képzőművészt mégis az a kérdés izgatja leginkább, hol húzódik a vékony határ dizájn és képzőművészet között.

A régi Győr – ma

Győr, Kelet s nyugat közt állj hazámba, kedves őr.
Kosztolányi Dezső