2016. 05.

Álomvárak

Virtuális várrekonstrukció Magyarországon

Miközben a Nemzeti Várprogram keretében lassan, de biztosan megújulnak hazánk romvárai, az úgynevezett virtuális várépítkezés, a számítógépes grafika eszközeivel létrehozott virtuális rekonstrukció is reneszánszát éli. Ennek oka nemcsak az oktatási célú bemutatásban, hanem a szakmai kihívásban is kereshető.

A jót könnyű megszokni

Ha valaki rég nem járt Miskolcon, elcsodálkozhat azon, hogy az egykori acélváros romjain egy modern, élhető és szerethető európai nagyváros képe tárul elé. Miskolc az elmúlt öt évben újjászületett.

Szigeteim

Koncz Gábor a Szerelmes földrajz egy korábbi adásában a szülőfalujáról, a vadvizekről, a sikerről és a becsületről beszél.

Hogy hol szeretek lenni ebben az országban? Mindenhol. Én itt mindenütt otthon vagyok. Olyan sok helyen forgattam és vadásztam, hogy bárhová is megyek, mindenhol vannak barátaim. Azért mégiscsak van egy sorrend. Az egyik "leg" Lévai Feri barátom birodalma, egy halastó-rendszer, ami majdnem olyan, mintha a Hortobágyon lenne. Évtizedek óta járok ide. A másik kedves helyem Göd, ahol főiskolás korom óta élek.

Kontárokból mesterek

Negyven szakma, több mint kétszáz versenyző gyerek és csaknem tizenötezer látogató – az április 18–20. között kilencedik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon jártunk.

Isten ajándéka

Hiszem, hogy minden egyes drága gyermek Isten ajándéka. S az a fontos, hogy azokat az ajándékokat, amelyeket Isten nekünk adott, segítsük kibontakozni, felnőni. Minden gyermek formálható, nevelhető, jó szóval, szeretettel kivirágzik – mondja Böjte Csaba testvér.