2016. 07.

Mesterségük: légimentő

Évente több ezer sérültet látnak el és közel kétszáz sikeres újraélesztést hajtanak végre a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. munkatársai. A szervezet csapata májusban második alkalommal nyerte meg a csehországi Rallye Rejviz mentőversenyt.

Sport-nemzet

Mi a magyar sport eredményességének titka és merre vezet a jövője?

„A legfontosabb dolog az olimpiai játékokban…, hasonlóan az élethez: nem a diadal, az igyekezet… A legalapvetőbb dolog nem az, hogy legyőzd a társaidat, hanem, hogy küzdj jól.” Pierre de Coubertin báró, az újkori olimpia atyja mondta ezeket a szavakat, amelyek az olimpiai esküben örökre fennmaradtak. Minden sportolónk, aki valaha olimpiai kvótát szerzett, erre törekedett. Nem csupán győzni akart, hanem önmagához képest a legjobbat nyújtani. Minden tudásával a lehető legjobb eredményre törekedni.

Tündérpalota a Duna partján

A polgárosodás és a nemzetté válás központi helyszíne, az első népképviseleti országgyűlésnek és a nemzet új fővárosa születésének otthona, múltjának gazdagságán keresztül megismerhetőek a magyar nemzet utolsó évszázadainak eseményei is. A Pesti Vigadó 2014 óta már nemcsak régmúlt idők emléke, hanem újra a köztünk élő történelem jelképe, amely eredeti funkciójának megfelelően a társasági élet központjává vált.