Életünk

Szabadság


A budapesti Szabadság hidat felújítási munkák miatt ezen a nyáron lezárták az autó- és villamosforgalom elől, a gyalogosok azonban továbbra is használhatták. Akár csak időtöltésre is.

A karácsony illata

A karácsony más, mint a többi ünnep. Ahhoz illatok kapcsolódnak szorosan. Ha az ünnepi hangulatra gondolunk, nem pusztán a karácsonyfát látjuk, a színes fényeket, nem csak régi és új karácsonyi dallamokat idézünk fel, amelyek az ünnephez tartoznak, hanem rögtön érezzük a fenyő, fahéj, narancs illatát is. Asszociálunk az illatokkal: ha az egyik eszünkbe jut, hozza magával a másikat. A karácsony elhozza az illatok is gazdagságát, s azok felidézik a régi karácsonyokat.

Család és karrier?

A munkahely és a családi élet megszervezésének gondjai sokakat tartanak kettős szorításban. Az állandó túlterheltség azonban felszámolható, ha saját kezükbe vesszük sorsunk alakítását.

A karriert sokszor maguk a téma avatott szakemberei is csak a legszűkebb értelemben, a munka világában megvalósítható szakmai sikerként értelmezik. Holott a karrier csak abban az esetben ér valamit, ha az belső késztetéssé válik, vagyis az ember és környezete fejlődéséhez is hozzájárul. A munka világa nem önmagában létező egység.