Szencz Dóra

Protokoll

A diplomáciában fontos szerepük van az aprólékos viselkedési szabályoknak. A hétköznapi életet a látszat ellenére szintén befolyásolja az illem, noha ezt sokan figyelmen kívül hagyják. Nagy Ildikó főiskolai szakvezetővel, címzetes docenssel az etikett történetéről, az illemszabályok változásáról és a protokollszakmáról beszélgettünk.

Mesterségük: légimentő

Évente több ezer sérültet látnak el és közel kétszáz sikeres újraélesztést hajtanak végre a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. munkatársai. A szervezet csapata májusban második alkalommal nyerte meg a csehországi Rallye Rejviz mentőversenyt.

Magyarok Krakkóban

Kevés hely van a világon, ahol olyan lelkesedéssel fogadnának minket, magyarokat, mint Lengyelországban. Persze nincs ebben semmi különös, népeinket ezeréves barátság köti össze. November 10-én Krakkóba indult egy népes magyar küldöttség, hogy megfürödjék testvéreink szeretetében, viszonozza azt, és együtt ünnepelje velük függetlenségük kivívásának 97. évfordulóját.

Mestersége: mézeskalácsos

Karácsony táján sok otthont beleng a frissen sült mézeskalács fűszeres illata. A szekszárdi Petrits családnál így van ez az év többi napján is. A mézeskalácsos dinasztia hatodik generációját képviselő Petrits Szilveszterrel beszélgettünk.