Takó Szabolcs

Hasznosnak lenni

A Teremtő minden embert a képmására alkotott, így nemcsak emberi mivoltunk, fogyatékosságunk is lényeges – vallják a pécsi Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményének dolgozói. Munkájuk legfontosabb célja, hogy az itt foglalkoztatott sérültek harmóniában tudjanak élni önmagukkal, az őket körülvevő világgal.

A hangok mögött

Izgalommal teli várakozással készültek a gyerekek a ZeneKÉPzelet elnevezésű háromnapos zongoraversenyre Egerben. A szervezők, a zongoraművész házaspár Várnagy Andrea és Farkas Zsolt közel tíz éve járják a világot azonos nevű projektjükkel, előadásaikat több mint hétszázezer gyermek hallotta már.
 

Zsúfolásig megtelt az egri Farkas Ferenc Zeneiskola aulája március 5-én. Tizenéves lányok és fiúk töltötték meg a gyakorlótermeket, ahonnét percenkét csendültek fel a zongorairodalom mesterművei. Az ország különböző pontjairól és Kárpátaljáról érkező hatvan tehetséges fiatal megkötések és előválogatók nélkül indult a versenyen, ahol a cél nem is lehetett más, mint hogy a fiatalok megértsék a művekbe rejtett üzenetet, és meglássák a hangok mögötti csodálatos világot.